Saturday, June 28, 2014

Performance Drink Sangat HOT di Bulan Puasa!

MINUMAN ISOTONIK DI BULAN PUASA!!!

Ramai yang kata, bila ambil PD kurang rasa haus, bertenaga sampai ke petang. Anak-anak yang baru belajar puasa pun aktif je main macam biasa. Ibu menyusu pun takde masalah dengan pengeluaran susu.

Testimoni ibu menyusu yang mengambil Performance Drink (PD)..Jom kita baca

Setakat ni, alhamdulillah. Semalam kami semua tak terbangun sahur, sedar2 dah dekat Subuh, saya cuma sempat ambil 2 gelas Performance Drink ni, dan alhamdulillah sampai ke petang susu masih banyak bila dipicit anak2.Saya pernah berpuasa (puasa ganti) tanpa mengambil minuman ni, menjelang petang, susu dah mula ‘kering’ dan anak2 start mengamuk.Sekarang macam addicted pulak sebab rasanya sedap, especially bila diminum sejuk2. Ia boleh diminum bila2 masa saja, preferably semasa berbuka dan bersahur. Semasa bersahur untuk bekalan tenaga untuk berpuasa dan menyusu seharian, semasa berbuka untuk menggantikan kembali imbangan elektrolit dan bendalir badan yg hilang.. ~Mommy Lyna

Pada saya, sepanjang 2 tahun berpuasa sambil menyusu dan memerah susu di pejabat ini, sebenarnya pada waktu puasa ini, hasil pengeluaran susu tidak banyak berubah. Jika kebiasaannya anda akan dapat 12oz sehari, contohnya, Insya Allah, jika anda berpuasa, anda akan dapat 12oz EBM juga.~genki Momma


Oklah berbalik kepada tajuk posting ni...kenapa PD laris sangat di bulan puasa?

Ketika berpuasa kita kehilangan air di dalam badan akibat panas ketika siang hari. Jadi kita perlu mengekalkan kadar dehydration di kadar yang minima. Macam mana nak elak dehydration ni? Jangan gusar dan risau, PD boleh bantu.

Shaklee telah keluarkan Performance Drink minuman isotonik di bulan puasa. Ia mampu memberi kecergasan dan sesuai untuk seisi keluarga. Amat disyorkan sepanjang berpuasa dan ketika cuaca panas sekarang ini untuk mengekalkan kadar bendalir dalam tubuh. 
PD amat disyorkan untuk mengambilnya ketika menjalani ibadat puasa untuk mengekalkan bendalir dalam badan terutama ibu menyusu, kanak-kanak yang baru belajar berpuasa & warga emas. Tahukah anda dehidrasi kerap berlaku ketika berpuasa disebabkan pengambilan air yang tidak cukup di antara waktu berbuka dan sahur. Mampukah kita untuk minum air 8 hingga 9 gelas air pada waktu malam?Kalau saya tak mampu lagi pun orang kata minum air banyak waktu malam tak elok kan. Jadi saya ambik PD sahaja.

Tanda-tanda Dehidrasi

Kalau anda rasa tak sihat, lemah kejang, pening, malah ada yang rasa nak pitam nak rebah...

Hati2...ni antara tanda dehidrasi...maksudnya minum air tak cukup masa berbuka dan sahur.

Tahukah anda yang air keluar dari badan kita melalui :

#pernafasan
#peluh ( disyorkan untuk orang yang kuat bekerja)
#buang air kecil/besar

Jika kerap muntah, cirit birit, ambil ubat - ubatan yg meningkatkan anda membuang air kecil dan kerap berpeluh akan menyebabkan masalah dehidrasi..
Jadi...ambil lah langkah dari awal...nak perisai utk elak dehidrasi?..ambil segelas PD semasa sahur dan segelas lagi semasa berbuka..air cukup tak perlu risau dah.

1 rumah 1 Performance Drink. Sayangi badan anda, sayangi buah pinggang  anda. Jom ambik PD semasa puasa.

Nak tahu lebih lanjut tentang manfaat Performance Drink?..Klik di sini.
Anda boleh hubungi saya seperti yang tertera di bawah,



FREE CONSULTATION
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Salwani 
ID No : 917034
HP : 0132260818 ( call/sms/whatsapp/telegram/Line )
COD : Seberang Takir/Gong Badak/Manir/ seluruh Kuala Terengganu
POS ke seluruh Malaysia

**COD akan dilakukan selepas waktu persekolahan ( 2 ptg ke atas )



Jadual Makan Vitamin Ketika Berpuasa

Assalamualaikum...
Hari ni saya nak share tentang pengambilan Vitamin Shaklee sepanjang Ramadhan / ketika berpuasa. Jangan pening-pening yer..sebenarnya jadual pengambilan vitamin tak terjejas pun asalkan jangan ambil di siang hari..hehe

Waktu Sahur:
  • Minum segelas Perfromance Drink dan segelas ESP atau boleh mix Performance Drink, ESP dan Mealshake (gabungan terbaik).
  • Vitalea, B Complex & Vit C
Waktu berbuka:
  • Minum segelas Performance Drink dan ESP (untuk dapatkan hasil terbaik).
  • Makan Alfalfa, Vit C & Lecithin/Omega Guard
Selepas Terawih/moreh:
  • Zink, 
Sebelum Tidur:
  • Amalkan minum segelas ESP.
  • Ostematrix, Vit E/GLA
**Jarakkan pengambilan Vitalea dengan ostematrix/ESP/MealShake
**Jarakkan pengambilan Alfalfa dengan GLA/Vita E

Atau boleh juga ikut macam ni:-

1.Yang biasa ambil pagi  - ambil selepas berbuka puasa
2.Yang biasa ambil tengah hari - ambil selepas Terawikh/moreh
3.Yang biasa ambil malam - ambil masa sahur

Selamat beramal dari saya:)


FREE CONSULTATION
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

Salwani Suhaimi
wanics@gmail.com
ID No : 917034
HP : 0132260818 ( call/sms/whatsapp/telegram/Line )
COD : Seberang Takir/Gong Badak/Manir/ seluruh Kuala Terengganu
POS ke seluruh Malaysia

**COD akan dilakukan selepas waktu persekolahan ( 2 ptg ke atas )

Jadual makan Vitamin Ketika Berpuasa ( Ibu Menyusu )

Assalamualaikum semua...
Hari ni dah masuk bulan Ramadhan..bulan yang ditunggu2 oleh semua umat Islam kerana barakahnya bulan ini..Semoga amal ibadat kita diterima Allah..Ameen.

Hari ni saya nak share tentang jadual pengambilan vitamin untuk ibu menyusu serta tips2 pemakanan ibu menyusu sepanjang bulan Ramadhan.

Jika kita mengamalkan pemakanan seimbang, in shaa Allah pengeluaran susu takkan terjejas. Cuma bila kita berpuasa, kita akan lebih cepat letih dan dehydrate(kurang air). Jadi bila kita dah terlalu letih, tak ada tenaga, lesu je sedikit sebanyak mempengaruhi mood kita dan buatkan kita stress. Sedangkan untuk maintain pengeluaran susu, ibu menyusu lebih-lebih lagi yang sedang berpuasa, perlulah MENGELAKKAN DIRI DARIPADA STRESS!

Ha, di sinilah pentingnya untuk kita mengamalkan pemakanan yang boleh mengekalkan kesegaran dan kecergasan sepanjang hari seperti kurma, oats dan supplements (makanan tambahan). Antara supplements yang dicadangkan untuk mengekalkan tenaga dan mengelakkan dehidrasi ialah SET MIGHT 3 GEMS ( ESP, Mealshake & Performance Drink).
Antara persiapan Ramadhan bagi seorang ibu menyusu (Sebelum/Semasa berpuasa):
Amalkan pemakanan seimbang.
✿ Banyakkan minum susu, soya dan makanan yang tinggi protein.
✿ Ambil supplemen –soyprotin,mealshake,performance drink,tablet2 vitamin
✿ Lebih kerapkan mengepam dan menyusui bayi.
✿ Sediakan stok untuk bulan puasa dari awal.
✿ Ceria2 selalu.
✿ Jaga fizikal-banyakkan rehat,tidur cukup,etc….jauhi stress
✿ Psikologi-fikir positif insyaAllah susu cukup utk si kecil..banyakkan doa & istigfar
Dan Khas buat semua ibu2 yang sedang menyusukan anak...bolehla jadikan jadual ni sebagai rujukan...Jadual pemakanan tambahan Shaklee di bulan Ramadhan/ berpuasa.

Waktu Sahur:
  • Makan nasi atau apa jua juadah...digalakkan makan sup dan makanan yg tinggi protin.
  • Makanlah kurma at least 3 biji kurma.
  • Minum segelas Perfromance Drink dan segelas ESP atau boleh mix Performance Drink dan ESP (gabungan terbaik).
  • Makan 2 biji Alfalfa

Waktu Berbuka:
  • Berbuka dengan juadah berbuka, dan jangan lupa ambil kurma (amat digalakkan)
  • Minum segelas Performance Drink dan ESP (untuk dapatkan hasil terbaik).
  • Makan 2 biji Alfalfa
  • Mkn 1 biji vitalea, 1biji b complex dan 1biji vitamin C
* Jika anda mengambil ESP sewaktu berbuka, elakkan mengambil Vitalea pada waktu yang sama, jarakkan antara 1-2 jam antara satu sama lain
Sebelum tidur:
  • Amalkan minum segelas ESP.
  • Makan ostematrix 2-4 biji dan vitamin lain seperti Omega atau GLA
Perlu diingatkan bahawa pengambilan vitamin ini membantu badan ibu sentiasa bertenaga dan tidak kehausan. Selain daripada pengambilan vitamin, amalkan mengambil kurma sewaktu berbuka dan bersahur.

Jadual makan adalah FLEXIBLE, yang perlu ditekankan:
  1. Ambil supplement adalah paling optimum penyerapan selepas makan.
  2. Jangan ambil supplement sekali gus kerana ia ganggu penyerapan antara satu sama lain.
Untuk jadual pengambilan vitamin-vitamin lain di bulan puasa, boleh rujuk di sini.

FREE CONSULTATION
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

Salwani Suhaimi
ID No : 917034
HP : 0132260818 ( call/sms/whatsapp/telegram/Line )
COD : Seberang Takir/Gong Badak/Manir/ seluruh Kuala Terengganu
POS ke seluruh Malaysia

**COD akan dilakukan selepas waktu persekolahan ( 2 ptg ke atas )

Friday, June 27, 2014

Performance Drink Elak badan Dehidrasi

PERFORMANCE DRINK MINUMAN ISOTONIK HEBAT


Keistimewaan Performance Drink Shaklee adalah merupakan minuman isotonik kurang gula yang mempunyai kepekatan sama dengan darah manusia. Oleh itu minuman Performance Drink Shaklee ini mudah diserap oleh tubuh dan membekalkan tenaga segera kepada tubuh yang keletihan dan kurang bertenaga. 

Juga sangat sesuai dia untuk orang yang mengalami cirit-birit, muntah, demam, demam campak terutamanya untuk elakkan dehidrasi pada anak.


Performance Drink Shaklee jugamenghilangkan segera rasa dahaga kerana mengandungi hanya sedikit natrium. Jadi Performance Drink Shaklee boleh dinikmati oleh semua peringkat umur dari kanak-kanak hingga orang tua kerana turut tidak mengandungi bahan kimia, bahan perasa, pewarna dan pengawet tambahan.



Menariknya, rasa sensasi Peformance Drink Shaklee lebih sedap dari Garam ORS yang sering diberikan oleh klinik mahupun dibeli dari farmasi. Jadi bagi ibu bapa yang runsing anak-anak yang masih kecil tidak mahu minum air garam ORS untuk mengelakkan dehidrasi pada anak boleh menggantikannya dengan Perfomance Drink Shaklee.

Ya, betul!! memang lebih sedap dari garam ORS. Rasa Oren TANGO. Anda semua mesti pernah mengalami cirit-birit dan terpaksa menghabiskan segelas garam ORS kan?. Begitu juga anak kecil kita, deria rasa mereka lebih tajam dan sebab itu mereka menolak terus walapun air garam ORS bagus untuk mengelakkan dehidrasi pada anak. 

MANFAAT UTAMA PERFORMANCE DRINK

Meningkatkan Daya Ketahanan Badan

Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat. Menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal. Meningkatkan daya tahan otot & memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.


Memberikan Tenaga dan Daya Ketahanan Fizikal

Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium , kalsium, sadium, phosphorus, magnesium dan chloride. Produk ini dirumus ekslusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutama mereka yang aktif dengan rutin harian.


Mencegah Penyahhidratan

Mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan, melembapkan kulit dan kelihatan muda.


Mengekalkan Paras Gula

Terbukti secara klninikal mengekalkan paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan mempercepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.


Performance Drink Untuk siapa?

✿ Untuk atlit/ahli sukan

✿ Orang yang kuat bekerja

✿ Untuk orang berpuasa

✿ Ibu hamil/ibu menyusu

✿ kanak-kanak yang baru belajar berpuasa

✿ orang yang kurang minum air

✿ Warga emas

Jika anda mengalami haus terlampau, bibir gelupas, rasa mual itu tandanya anda sedang hadapi dehidrasi...ayuh, bancuh PD cepat. memberikan tahap hidrasi lebih baik berbanding air biasa. In shaa Allah.


Sayangi badan, sayangi buah pinggang anda.

**Tidak mengandungi perasa tiruan, pewarna tiruan, pemanis atau sebarang pengawet..dijamin SELAMAT.





Jom kita saksikan video ini. Performance Drink pilihan atlet dan orang yang ingin kekal aktif.

video




Nak tahu kenapa Performance Drink sangatlah HOT dam LARIS di bulan puasa?

Performance Drink juga merupakan salah satu suuplement dalam Set Puasa/Mighty 3 Gems.

Saya sendiri selalu berikan pada anak saya Performance Drink Shaklee sekiranya dia demam, cirit birit dan juga muntah untuk elakkan dehidrasi pada anak. ambil 2 atau 3 cubit campur dalam air masak..memang tak rasapun PD..rasa air masak je...sangat bagus untuk anak2 demam.



 Anda berminat?..boleh hubungi saya seperti detail di bawah..Blh add friend di FB utk kita senang berbincang :)


FREE CONSULTATION
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

Salwani Suhaimi
ID No : 917034
HP : 0132260818 ( call/sms/whatsapp/telegram/Line )
COD : Seberang Takir/Gong Badak/Manir/ seluruh Kuala Terengganu
POS ke seluruh Malaysia

**COD akan dilakukan selepas waktu persekolahan ( 2 ptg ke atas )

Wednesday, June 25, 2014

Vitamin E Shaklee - Kebaikan & Manfaatnya

Vitamin E memang sudah sinonim dengan kulit kan...sebut je Vitamin E  dalam kepala memang dah set---> kulit cantik..tul tak?...hehe



Harini saya nak berkongsi tentang Vitamin E plak.
Tahukah anda untuk mendapatkan  khasiat 400IU Vitamin E ( bersamaan 1 biji kapsul Vitamin E Shaklee anda perlu makan );

1 kg gamdum
500ml minyak safflower
8 kg badam
500g badam

Inilah khasiat yang terkandung dalam 1 kapsul Vita E Shaklee;


Apa kelebihan Vita E Shaklee berbanding Vitamin E jenama lain di pasaran?

Vitamin E Shaklee diperbuat dari:

  • Minyak kacang soya
  • Minyak biji gandum yang KAYA dengan Vitamin E
  • 8 jenis Vitamin E (d-alpha,beta,gama,delta)
  • Mengandungi 10 mg SELENIUM semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap Vitamin E dengan lebih baik.
  • Yang terbaru, GRAPE SEED EXTRACT iaitu 20 kali lebih baik dari vitamin E dan 50 kali lebih baik daripada vitamin C dalam erti kata lain minyak biji anggur ni amat berkesan mengatasi masalah kanser serta amat baik untuk awet muda dan untuk memelihara kecantikan. 

Jika nak beli Vitamin E, sila periksa label pada botol. Jika di awal pangkal bukan huruf 'd ' HATI-HATI kerana ia mungkin vitamin sintetik. Kalau Vit E Shaklee tertera ' d-alpha tocopherol'.


Kebaikan Vitamin E Shaklee secara Umum


1. Melambatkan penuaan
2. Menjaga kualiti sel kulit ibu yang mengalami banyak ketegangan dan perenggangan saat hamil 
3. Pencegahan penyakit katarak
4. Mencegah penyakit jantung
5. Melindungi struktur membran daripada rosak
6. Mengelakkan metabolisme
7. Mengekalkan struktur paru-paru, hati dan membran sel darah merah
8. Memperbaiki peredaran darah
9. Memelihara pembekuan darah
10. Mengurangkan parut
11. Mengendurkan otot kaki dari kekejangan
12. Meningkatkan pengeluaran air mani
13. Mengekalkan kesihatan saraf dan otot
14. Menguatkan dinding kapilari
15. Mengurangkan tekanan darah
16. Meningkatkan prestasi atlit
17. Kulit dan rambut menjadi sihat
18. Mencegah anemia
19. Mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok
20. Memperlahankan  perkembangan penyakit Alzheimer
21. Menghilangkan parut, jerawat, jeragat dan tompok hitam
22. Membantu kesuburan
23. Merapatkan hubungan suami isteri

Vita-E complex mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E. 

Setiap kapsul gel lembut memberikan:

• 400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium.

• Membantu dalam memelihara kesihatan baik.

Jom kita tonton video testimoni ini
video



                                           Jennifer Lopez turut mengambil Vita E Shaklee..:)


Jom kita tengok pula TESTIMONI hebat Vita E Complex ni.


#TESTIMONI 1

#TESTIMONI 2


#TESTIMONI 3


#TESTIMONI 4


  #TESTIMONI 5
 



Vita E sebagai Masker

Selain dijadikan supplement harian, Vita E Complex juga boleh dibuat masker, kulit jadi lembap, lembut dan lagi cepat hilang cela-cela di muka atau parut sama ada parut jerawat atau luka.



Atau kalau anda 'terlebih rajin', boleh tambahkan sedikit yogurt dan sedikit ESP macam di bawah ni.


TESTIMONI VITA E pudarkan parut.


Vita E cepat pudarkan parut

 
Anda berminat?..Hubungi Wani untuk konsultansi atau tempahan. Wani sedia membantu:)



FREE CONSULTATION
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
ID No : 917034
HP : 0132260818 ( call/sms/whatsapp/telegram/Line )
COD :seluruh Kuala Terengganu dan Kuala Nerus
POS ke seluruh Malaysia



**COD akan dilakukan selepas waktu persekolahan ( 2 ptg ke atas )

Monday, June 23, 2014

Vitamin C Shaklee & Manfaatnya

Vitamin C Shaklee memang yang terlaris tau...vitamin yang sangat2 natural, bukan vitamin sintetik..Nak tau apa kelebihan Vita C Sustained Release 500mg ini? Jom kita tengok apa kelebihan vitamin ini;


Membentuk Kolagen
- Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.
Memperbaiki Simptom Pendarahan
-Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
✿Peningkatan Sistem Imun 
- Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.
Memerangi kanser 
- Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh
dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.
✿Mencantikkan Kulit 
- Pengambilan Vitamin C hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

Petikan daripada Majalah Mingguan Wanita
 Memperbaiki Insomnia 
- Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.
✿Mengekalkan kolestrol sihat 
- ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

Anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang vitamin c, hubungi saya seperti di bawah;


FREE CONSULTATION
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

Salwani Suhaimi
ID No : 917034
HP : 0132260818 ( call/sms/whatsapp/telegram/Line )
COD : Seberang Takir/Gong Badak/Manir/ seluruh Kuala Terengganu
POS ke seluruh Malaysia

**COD akan dilakukan selepas waktu persekolahan ( 2 ptg ke atas )
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER :

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan