Saturday, October 10, 2015

Hadiri Kelas Roti dan Pizza

Alhamdulillah...

Dah lama pasang niat nak hadir kelas macam ni baru semalam tercapai (10.10.2015)...tu pun berkejar dari sekolah kerana pagi tu pun ada aktiviti Hari Sukan Negara.
Kelas ni start dari pukul 9.30 sampai lah 5 ptg tapi dah terlajak pukul 5.30 biasalah nak tunggu semua roti masak tak campur dengan masa bergambar lagi.hehe.
Kat kelas ni wani belajar 8 resepi  termasuk pizza.
1.roti kasur
2.pizza
3.sweet bun (roti sarang lebah, cup bread,bun chicken floss,bun sosej,bun kacang merah,roti tuna mayo, & toping mexican bun)

DULU TAK TAHU SEKARANG DAH TAHU

Inilah pengalaman pertama wani membuat roti. Sebelum ni pun tak pernah tengok orang buat roti kecuali pizza yang selalu wani buat tu mmg lain caranya. Hehe apa2 pun belajar secara praktikal tu penting.


yang ni semua sweet bun, bila doh terhasil, kita buatlah macam2 bentuk roti :)


Roti sarang lebah yang wani suka..lepas ni boleh lah buat sendiri dah .hehe

9 orang anak murid pada hari tu

sedang buat toping pizza, tq kpd Kakak Suci yang setia menemani ibu seharian di sini.

ini roti kasur yang wani dah bentukkan dohnya

pizza, bila dah siap part ni kena biarkan sejam bagi ia kembang dulu sebelum kita hias dengan mozarella cheese, sos dan mayonis

Sangat2 best join kelas ni, kelas tamat pukul 5,30..kami satu family dinner dengan roti jelah malam tu. ibu kepenatan.hihi.
Sesiapa di kawasan Kuala Terengganu dan berminat nak join kelas bakery bolehlah hubungi Mimi Marina, kedainya bertempat di Telaga Mengkudu, Bukit Payong. Terima kasih Kak Mimi. Terima kasih juga kepada encik husband yang sangat memahami jiwa isterinya ini yang minat bakery, tq.tq tolong jaga anak seharian. tak boleh kemana-mana dia hari tu..hihi ciann.

Pengalaman terindah...




2 comments:

  1. Jelesnyaa..nak gi kelas jugak..tapi tak terpergi lagi nih..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER :

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan