Saturday, June 6, 2015

Tips : Cara Nak Turunkan Berat Badan Bagi Wanita
Jika anda seorang wanita yang sedang mencari cara yang terbaik untuk mengurangkan berat badan, di sini terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk mengurangkan berat badan dengan mudah. Dalam artikel ini, kita akan melihat tip mengurangkan berat badan yang dapat membantu anda.
Langkah mengurangkan berat badan bagi wanita dan lelaki tidak akan sama. Hal ini kerana lelaki biasanya ingin membina badan dan otot, manakala wanita umumnya mahukan bentuk badan yang tona dan langsing. Terdapat beberapa cara yang baik untuk mengurangkan berat badan yang sesuai dengan wanita. Berikut adalah tip mengurangkan berat badan bagi wanita yang akan membantu anda dengan matlamat diet anda.


Hidrat Semula. 

Dengan meminum air adalah salah satu cara yang paling mudah untuk mengurangkan berat badan dan ia sesuatu yang boleh anda lakukan setiap hari. Dengan meminum air yang banyak setiap hari, anda akan berasa lebih kenyang dan menjadi kurang cenderung untuk makan terlalu banyak. Apabila anda terhidrat, anda akan meningkatkan jumlah kalori badan anda untuk dibakar setiap hari. Untuk memulakan manfaat meminum air sebagai agen penurunan berat badan anda dicadangkan untuk minum air sekurang-kurangnya 8 gelas setiap hari.

Dapatkan Pasangan Yang Boleh Dipercayai

Apabila anda cuba untuk menurunkan berat badan dengan seorang sendiri, pada satu masa anda mungkin akan menipu dan cuba mengelak daripada terus melakukan diet dan anda juga mungkin akan tertinggal senaman yang anda lakukan.  Jika anda mempunyai rakan yang boleh menolong anda dalam program menurunkan berat badan anda mereka boleh membantu anda. Mereka akan memastikan anda mengikuti pelan pemakanan sihat anda, bersenam secara tetap dan mencapai matlamat penurunan berat badan anda. Jika anda terlalai atau malas, mereka akan membantu anda kembali di landasan yang betul.

Cuba Membuat Latihan rintangan. 

Dengan menggabungkan beberapa latihan rintangan, atau angkat berat ke dalam rutin senaman anda, anda boleh mendapat beberapa faedah seperti pembakaran lemak yang lebih efisien. Sel-sel otot membakar 3 kali lebih banyak kalori daripada sel-sel lemak.

Jangan Terlalu Memaksa.

Negatif dan kritikan pada diri sendiri penyebab kepada kemusnahan ribuan matlamat penurunan berat badan bagi wanita setiap tahun. Sebaik sahaja mereka mengalami tekanan dalam membuat pilihan pemakanan yang boleh dan tidak boleh atau skip bersenam mereka akan mula mengkritik diri mereka sendiri kerana tidak dapat mengikuti pelan penurunan berat badan dengan betul. Apabila anda mengalami perasaan seperti ini, anda perlulah menerimanya dan berusaha untuk memperbaiki diri pada masa depan dan kemudian meneruskan perjalanan. Teruskan dengan sikap yang positif dan teguhkan matlamat anda untuk menurunkan berat badan anda.No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER :

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan