Monday, May 19, 2014

Tips Slim / Kurusa) (Kalori tinggi + Lemak tinggi) - Air kosong kurang minum = Gemuk @ Berat Naik

>>>apabila kita mengambil makanan yang mempunyai kalori yang tinggi secara tidak langsung lemak dalam badan kita akan menjadi tinggi dan lemak yang tinggi ini pula menjadi tepu didalam badan apabila kita kurang minum air kosong dalam sehari. 

b) (Kalori kurang + Lemak tinggi) - Air kosong kurang minum = Gemuk @ Berat Naik

>>>apabila kita kurang mengambil makanan yang kurang kalori tetapi lemak dalam badan tetap tinggi kerana kita kurang minum air kosong walaupun kita control pengambilan kalori yang tinggi.

c) (Kalori kurang + Air kosong minum 3 Liter) = Lemak turun @ Berat Turun @ Kurus 

>>>apabila kita kawal pengambilan kalori dengan kadar yang sepatutnya diperlukan oleh badan kemudian kita konsisten minum air kosong 3 liter sehari,lemak dalam badan pasti turun dengan bantuan air kosong tadi seterunsya berat badan turun dan akhirnya kita boleh kurus. 

Sepanjang proses lose weight,apabila pengambilan kalori dikawal mengikut kadar yang sewajarnya diperlukan oleh badan dan dibantu pula dengan minum air kosong secara konsisten sebanyak 3 liter sehari,pasti lemak dalam boleh turun dan apabila lemak turun maka atas sebab demikianlah otot badan menjadi menggeleber @ flebby. Maka pada ketika itulah perlu ambil protein. 
Jadi macam mane? Dah faham bagaimana berat badan boleh naik dan berat badan boleh turun? Apabila kita kurang minum air kosong, makanan yang kita makan itu mempunyai sejumlah kalori yang besar (bergantung pada apa yang kita makan) dan ia menyerap menjadi lemak secara perlahan-lahan sehinggakan pada suatu hari bila pakai baju, kita rasa sendat dan ketat bila pakai baju kurung.Masa itulah kita akan tahu bahawa kita telah gemuk dan berat badan kita telah naik dengan banyak tanpa kita sedari. Sebenarnya kita lebih memerlukan air dalam badan daripada makanan kerana dalam sistem tubuh kita 70% adalah terdiri daripada air sahaja.Jika kita kurang minum air kosong maka kita akan terhidrasi (kering) maka atas sebab itulah ada simptom kulit kering,lemah badan (tak bermaya) sebab kurangnya oksigen dalam badan.Dalam air mengandungi H2O iaitu kandungan oksigen yang membekalkan kita oksigen untuk bernafas dan seterusnya membantu sistem tubuh kita dalam menjalankan prosesnya dengan lancar.Ada segelintir di antara kita merasakan makan itu adalah perlu daripada minum air,mungkin ada juga yang cakap "kalau tak makan,lapar la", ya itu betul.Kalau tak makan kita memang rasa lapar tetapi apakah makanan yang kita berikan kepada perut kita? Adakah ia merupakan "healty meal" atau tidak? 
Apa itu "healty meal"???? Healty meal itu membawa pengertian dalam sebuah pinggan itu mengandungi karbohidrat sikit, sayur-sayuran banyak,protein banyak.Makan secara seimbang dan sihat.Jika kita makan makanan yang kita suka saja mungkin boleh membawa kepada masalah sembelit, jerawat di wajah, kulit kasar dan bermacam-macam lagi. Jadi mulai sekarang ubah cara kita makan setiap hari,cuba amalkan cara pemakanan yang sihat untuk diri kita sendiri.Mesti ada yang cakap "tak kan nak makan ikan je atas pinggan,dengan nasi sikit,dengan sayur". Protein tak semestinya hanya ikan selain ikan, sumber protein adalah  seperti tauhu, tempe, kekacang dan ayam (bahagian isi tiada lemak). 


Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga? 
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya Wani untuk:-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

Salwani Suhaimi
wanics@gmail.com
ID No : 917034
HP : 0132260818 ( call/sms/whatsapp/telegram/Line )
COD : Seberang Takir/Gong Badak/Manir/ seluruh Kuala Terengganu
POS ke seluruh Malaysia

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER :

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan