Saturday, August 1, 2015

6 Sebab Kenapa Saya Suka Jus Caliph dan jadi Pemborong

Assalamualaikum semua dan selamat petang. Hari ni wani ingin sekali nak berkongsi sesuatu yang bernilai juga wani kira. Wani ni kalau bab anak2 memang wani anggap benda tu bernilai tau. hehe.
Pernah dengar tak supplement sunnah Caliph. Sebenarnya wani baru je cuba jus Caliph ni. Awalnya wani beli untuk anak sulung wani, Suci Karmila 7 tahun. Wani mencuba supplement ini kerana Kakak Suci tidak lagi mengambil supplement sudah jarang mengambil Omega dan Mealshake. Bukan apa kalau sebelum masuk sekolah, wani just picit je dalam susu dia, tapi bila dah berhenti menyusu botol ni macam jarang dah beri. Jadi wani memilih untuk mencuba supplement sunnah ini lagipun setelah melihat testimoni-testimoni menarik, wani rasa teruja nak mencuba.

wani konsisten beri Kakak Suci ni minum Caliph ni 2x sehari iaitu sebelum pergi sekolah dan sebelum tidur, ada jugak lah ter skip sebab terlupa. Nak tahu tak apa perubahan yang wani nampak?
SubhanaAllah..MashaAllah...wani sungguh terharu.

Balik je sekolah Kakak Suci terus buka beg sekolah dan siapkan homework nya tanpa disuruh. Selain tu dia kurang 'membantah' kalau sebelum ni ibu makan hati jugak lah sbb dia selalu 'melawan'hehe dan susah nak buat homework walaupun digesa2 oleh ibu. Subhana Allah perubahan Kakak Suci buat ibu nak jatuh air mata. Syukur sangat. Selain itu, wani juga amalkan membaca surah Toha ( ayat 1-5 ) dan surah In syirah dan tiupkan ke ubun-ubunnya semasa tidur.


Selepas menghabiskan botol pertama, wani nak repeat order dan try search kat google 'pemborong caliph di kawasan Kuala Terengganu tetapi malangnya tak jumpa dan agak sukar nak cari pemborong di sini. Setelah wani bincang dengan suami, wani terbuka hati untuk borong Caliph lagipun memang nak jadi pengguna Caliph untuk anak-anak kan. Alhamdulillah wani kini dah jadi pemborong Jus Caliph ni dan sedia untuk COD di kawasan Kuala Terengganu dan Kuala Nerus. Selain itu wani juga sedia untuk poslaju ke seluruh Malaysia.

Kini, wani sudah beri kepada ketiga-tiga anak wani. Nak tahu tak perubahan yang berlaku pada anak ke2 wani iaitu Sufi Iman, 5 tahun. Baru seminggu wani beri tetapi dah nampak kesan. Pertuturan Sufi agak lancar dan laju. Sufi ni anak wani yang agak lambat dapat bercakap ( speach delay ). Sufi mula dapat bercakap semasa umurnya dekat 3 tahun.Perubahan ini juga buat wani terharu. Alhamdulillah. wani akan terus istiqamah beri anak2 minum jus Caliph.
Kakak Suci dengan Caliphnya

Kakak Suci dah minum sendiri sebelum pergi sekolahtanpa ibu ingatkan

wani dapat simpulkan 4 sebab kenapa wani beri anak-anak minum Just Caliph.

1) Merupakan pemakanan sunnah. Sememangnya wani mmg nak amalkan madu tetapi anak2 tak suka madu yang pure. Kiranya Jus Caliph ni lebih sedap lah.

2) Anak-anak semakin rajin belajar

3)Sufi Iman semakin lancar bertutur

4)Anak-anak kurang memberontak

5)Anak ke3, Syafi semakin mudah bangun pagi.

6)Rasanya yang sedap, anak2 suka.

Untuk lebih detail tentang Jus Caliph ini, boleh ke Page wani Kedai Caliph Murah atau boleh Klik di sini

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER :

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan